Hovedbygning på Skærum Mølle

Nyt hovedkontor og besøgscenter på Skærum Mølle

9.10.2023
Photo: Karen-Louise Smidth

UNESCO Global Geopark Vestjylland, som dækker Holstebro, Struer og Lemvig Kommuner samt et stort område af Limfjorden og Vesterhavet, etablerer sit hovedkontor på Skærum Mølle fra oktober 2023. 

UNESCO Global Geopark Vestjylland får hovedkontor i hovedbygningen på Skærum Mølle, og samtidig vil den unikke murstens-bygning tegnet af Per Kirkeby, danne den primære ramme om udstillinger der formidler geologien og kulturlandskabet i UNESCO Global Geopark Vestjylland.

Steffen Damsgaard og Karsten Filsø ved det hvide hus på Skærum Mølle
Photo: Karen-Louise Smidth
Per Kirkebys Huset for Sten og Stjerner
Photo: ukendt

Her vil UNESCO Global Geopark Vestjylland starte planlægningen og opbygningen af et besøgscenter med udstilling, samt lave forskellige aktiviteter.

”Det er med stor glæde at vi nu har fundet en velegnet placering af vores hovedkontor i UNESCO Global Geopark Vestjylland, idet vi har indgået en aftale med Folkeuniversitetet Skærum Mølle, om både vores hovedkontor og en unik udstillingsbygning. Vi opnår plads til udvikling og formidling af UNESCO Global Geopark Vestjylland og ser frem til samarbejde med stedet og brugerne”, udtaler formand i UNESCO Global Geopark Vestjylland, Steffen Damsgaard.

UNESCO Global Geopark Vestjylland tager hovedkontoret i brug i oktober måned i år og forventer at første del af udstillingen er klar til åbning i foråret 2024.